Gunther Himschoot

Gunther Himschoot

Wat zijn Mailchimp Click Maps

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Een Click Map laat je zien waar mensen klikken in je e-mailcampagne. Het presenteert deze gegevens bovenop uw ontwerp, zodat u snel kunt zien wat werkt. Vergelijk hoe verschillende links presteren op desktop en mobiel, en ga vervolgens dieper in op de details om erachter te komen wie precies op wat heeft geklikt.

In dit artikel leert u meer over Click Maps.

 

1. Click Maps laten zien waar mensen klikken in je e-mailcampagne

Aan de hand van een visueel beeld laat Mailchimp zien waar mensen precies hebben geklikt in je campagne. Zo kun je steeds bijsturen voor de volgende campagnes en leer je waar jouw klanten graag op klikken.

2. Het presenteert deze gegevens bovenop uw ontwerp

Het handige aan deze Click Maps is dat Mailchimp een Layer legt bovenop jouw ontwerp. Zo zie je precies waar geklikt is.

3. Vergelijk hoe verschillende links presteren

Rechts van jouw ontwerp krijg je een handig overzicht van de alle links in jouw mail met daarnaast het resultaat. Aan de hand van dat resultaat kun je zien hoe de verschillende links zich verhouden ten opzicht van elkaar.

4. Bekijk het verschil tussen mobiel en desktop

Wanneer je kijkt wie waar heeft geklikt kun je ook zien of dit via mobiel of desktop gebeurde. Op die manier weet je ook hou jouw klanten (Audience) jouw berichten het vaakst openen.

5. Je ziet precies wie op wat heeft geklikt

Door door te klikken op de link “See All Contacts Who Clicked” krijg je een overzicht van alle contacten die geklikt hebben op deze specifieke link. Handig toch?

Goed om te weten!

  • Voor deze functie moet u het bijhouden van klikken in uw e-mail inschakelen .
  • Zorg ervoor dat u bekend bent met de verschillende soorten gegevens die een e-mailrapport kan bevatten.
  • Apparaatspecifieke Click Map-gegevens zijn beschikbaar voor e-mails die na februari 2021 zijn verzonden.

Hoe werkt het?

Wanneer u het bijhouden van klikken inschakelt voor een e-mail, verzamelen we informatie over hoe mensen omgaan met de links in uw inhoud. Uw campagnerapport verdeelt dit op verschillende manieren, waaronder een visuele tool genaamd Click Map.

Mailchimp Click Map

Uw Click Map geeft u in één oogopslag een manier om linkprestaties te vergelijken op basis van locatie, ontwerp en andere factoren. Als u bijvoorbeeld merkt dat call-to-action-knoppen meer aandacht trekken dan tekst- of afbeeldingslinks, kunt u besluiten deze vaker te gebruiken.

Soms hangen de prestaties van de link af van het type apparaat dat een contactpersoon heeft gebruikt om uw e-mail te lezen. Om hier rekening mee te houden, bieden we u een manier om desktopklikken en mobiele klikken te vergelijken en te contrasteren.

Een klikkaart lezen

Wanneer u een klikkaart opent, ziet u uw e-mail met kliktotalen en percentages naast alle links in uw inhoud. Elk percentage vertegenwoordigt het totale aantal campagneklikken dat een specifieke link heeft ontvangen.

Visuele Click Map

Naast uw e-mail staat een klikoverzicht met enkele klikgegevens op hoog niveau voor de algehele campagne, evenals een lijst met alle URL’s in de volgorde waarin ze in uw inhoud worden weergegeven. Als u aanvullende klikstatistieken voor de campagne wilt zien, klikt u op Meer weergeven .

Click Map Samenvatting

Klik op het percentage op de kaart of op de URL in de samenvatting om beter te bekijken hoe een specifieke link heeft gepresteerd. Hierdoor worden de linkdetails weergegeven , inclusief de volledige URL, het totale aantal klikken , unieke klikken en een link naar een lijst met alle contacten die op de link hebben geklikt.

Mailchimp Click Map Visueel

En als u wilt zien of de populariteit van links verandert op basis van hoe contacten uw e-mail hebben bekeken, klikt u op de tabbladen Desktop en Mobiel voor apparaatspecifieke gegevens.

Mailchimp Mobiel vs Desktop

Nu is het jouw beurt om te beginnen met het maken en verzenden van een e-mail. Wees niet bang om uw e-mail te testen bij een intern publiek voordat u deze wereldwijd lanceert. Houd er rekening mee dat mensen over de hele wereld hun e-mail bijna vijftien keer per dag controleren en dat dit een geweldige plek is om potentiële klanten binnen te halen. Ga erop uit en begin met verzenden.

Start vandaag nog met je eerste e-mailmarketing campagne en volg ons webinar:
E-mailmarketing voor beginners

Na het volgen van deze cursus weet u precies wat u moet doen om succesvol te verkopen via uw e-mailmarketing