Gunther Himschoot

Gunther Himschoot

Waarom zijn getuigenissen / reviews zo belangrijk op mijn website?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Bij marketing gaat het erom uw klanten de informatie te geven die ze nodig hebben om een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen. Alles wat u doet – van de tekst die u schrijft tot de afbeeldingen die u kiest – is opgebouwd rond dat ene eenvoudige doel, ervoor zorgen dat uw klanten bij u kopen.

Maar de marketing zelf is in de loop der jaren geëvolueerd, weg van de sterke afhankelijkheid van de geprinte reclamefolders van weleer. Het is in wezen een open communicatielijn geworden tussen u en de mensen die u probeert te dienen. Mensen willen niet meer “verkocht worden” of in ieder geval niet op de manier waarop ze dat vroeger deden.

Daarom zijn getuigenissen van klanten zo belangrijk. In plaats van u “op uw woord te geloven” dat uw product of dienst een positieve invloed op hun leven zal hebben, laat u uw klanten aan nieuwe klanten weten waarom de beslissing die ze gaan nemen de juiste is.

De kracht van getuigenissen: feiten en cijfers

Naast het communiceren met uw publiek, zou een ander essentieel doel van uw marketingmateriaal moeten zijn om zo veel mogelijk vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen. Uw klanten willen niet alleen weten dat u hun probleem kunt oplossen, ze willen ook weten dat u het beter kunt doen dan wie dan ook. Daartoe zijn getuigenissen van klanten ongelooflijk belangrijk – vooral in de online wereld.

Een deel van de reden waarom getuigenissen zo belangrijk zijn, is dat ze helpen om een diepere, meer emotionele aantrekkingskracht voor uw merk te creëren.

Beschouw de volgende statistieken:

Volgens een onderzoek kan het regelmatige gebruik van getuigenissen van klanten u helpen om ongeveer tweeënzestig procent meer inkomsten te genereren, niet alleen van elke klant, maar ook van elke keer dat ze uw merk bezoeken.

Tweeënnegentig procent van de mensen zei dat ze getuigenissen hadden gelezen wanneer ze een aankoop overwegen. Volgens hetzelfde onderzoek zei nog eens achtentachtig procent van de consumenten dat ze deze beoordelingen net zo vertrouwden als persoonlijke aanbevelingen.

Simpel gezegd, getuigenissen van klanten creëren een soort self-fulfilling prophecy over uw connectie met uw doelgroep. Iemand geniet van uw product of dienst, dus u moedigt hen aan om een positieve recensie of getuigenis achter te laten. Consumenten vertrouwen elkaar van nature meer dan dat ze alleen marketingmateriaal vertrouwen, dus die getuigenis voegt meer gewicht toe aan de beslissing die ze proberen te nemen. Die eerste tevreden klanten moedigen daarom meer aankopen aan, wat zorgt voor meer tevreden klanten, enz.

Wanneer u getuigenissen van klanten combineert met andere effectieve marketingtactieken wordt uw boodschap plotseling op de best mogelijke manier versterkt.

Je geeft de kans om vaste klanten ambassadeurs te laten worden, wat meer doet op het gebied van vertrouwen, geloofwaardigheid en emotie dan je ooit in je eentje zou kunnen bekomen.

Je creëert tijdens het proces ook meer ambassadeurs, wat altijd een goede zaak is.