Gunther Himschoot

Gunther Himschoot

Hoe u een effectieve e-mailmarketingcampagne maakt!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Miljoenen mensen over de hele wereld beginnen hun dag op dezelfde manier: ze openen hun e-mailinbox om te zien wat hen digitaal heeft bereikt. Wist u dat de gemiddelde persoon zijn e-mailinbox 15 keer per dag controleert? Daarom is het een goed idee om een ​​e-mailmarketingcampagne te starten.

Door potentiële klanten in hun inbox te bereiken, krijgt u rechtstreeks toegang om een ​​op maat gemaakt en persoonlijk bericht te creëren waarmee u levenslange klanten van hen kunt maken. Bekijk deze eenvoudige stappen om uw volgende e-mailmarketingcampagne te starten.

1. Bouw uw lijst op

Begin met het bepalen van uw publiek. Overweeg om een ​​formulier op uw website te plaatsen waarop bezoekers zich kunnen aanmelden voor uw nieuwsbrief of e-maillijst. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen ergens begint, en u zult in de loop van de tijd doorgaan met het opbouwen van uw lijst. Superbelangrijk bij dit alles is natuurlijk dat u de nieuwe GDPR-privacyregelgeving moet respecteren!

2. Kies E-mailmarketingsoftware

Hoewel u zeker uw lijsten kunt beheren en e-mails handmatig kunt verzenden, zijn er veel services die het proces helpen vereenvoudigen. E-mailmarketingsoftware is beschikbaar om te helpen bij het opslaan van verschillende gerichte lijsten met e-mails, het plannen van e-mails en het bijhouden van de open rates. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en e-maillijsten, kunt u mogelijk een gratis service vinden. Doe wat onderzoek om te zien wat voor u logisch is.

3. Bepaal een oproep tot actie

De beste plaats om met uw e-mailcampagne te beginnen, is aan het einde. Het is veel gemakkelijker om uw e-mail te ontwikkelen als u uw uiteindelijke einddoel kent. Elke e-mail die u maakt, moet een “call-to-action” bevatten, wat simpelweg een oproep betekent om iets te doen. Enkele typische call-to-actions kunnen zijn:

  • Tijdelijke uitverkoop.
  • Schrijf u in voor een evenement.
  • Lees meer over een nieuw product of dienst.
  • Bekijk een nieuwe video, blogpost of sociale post.

Als u eenmaal hebt bepaald wat u wilt dat de ontvanger doet, kunt u beginnen met het inlijsten van uw e-mail.

4. Stel uw e-mail op

Nu is het tijd om te gaan schrijven. De aandachtsspanne is kort, dus vergeet niet om alles beknopt te houden. U wilt beginnen met een opvallende onderwerpregel om ervoor te zorgen dat uw e-mail de prullenbak vermijdt voordat deze ooit wordt geopend. Leid met een korte, overtuigende tekst uw e-mail in zodat de ontvanger deze opent. Voeg vervolgens de hoofdtekst van de e-mail in en wissel af met afbeeldingen en video’s om uw tekst te verdelen. Profiteer van alles wat u kunt doen om de aandacht van uw publiek te trekken. U sluit af met uw oproep tot actie in de vorm van een knop. Zorg ervoor dat de call-to-action opvalt door een vet lettertype of kleur te gebruiken.

5. Druk op Verzenden

En nu, voor de finale van uw e-mailcampagne! Zorg ervoor dat u uzelf of andere teamleden een test stuurt om er zeker van te zijn dat de opmaak correct is en dat alles er in orde uitziet. Als de test-e-mail er goed uitziet, bent u klaar om uw doelgroeplijst te selecteren en op verzenden te klikken. Dit kan de eerste paar keer zenuwslopend zijn, maar we kunnen u verzekeren dat de beloning de moeite waard is.

6. Vervolg

Oké, dus we zeiden dat verzenden de finale was, maar als u eenmaal begint met het verzenden van e-mailcampagnes, is uw werk nooit echt af. Afhankelijk van de inhoud van uw e-mailmarketingcampagne, wilt u dit misschien regelmatig doen. Als u een speciale aanbieding verstuurt kunt u overwegen om vóór het verstrijken van de periode een herinnering te sturen.

Nu is het jouw beurt om te beginnen met het maken en verzenden van een e-mail. Wees niet bang om uw e-mail te testen bij een intern publiek voordat u deze wereldwijd lanceert. Houd er rekening mee dat mensen over de hele wereld hun e-mail bijna vijftien keer per dag controleren en dat dit een geweldige plek is om potentiële klanten binnen te halen. Ga erop uit en begin met verzenden.

Start vandaag nog met je eerste e-mailmarketing campagne en volg ons webinar:
E-mailmarketing voor beginners

Na het volgen van deze cursus weet u precies wat u moet doen om succesvol te verkopen via uw e-mailmarketing.